Krullen: zo verdoezelen de sterren een bad hair day (2024)

/

Krullen zijn een prachtig haartype als ze meewerken, maar o zo vreselijk als je slechte haardag hebt. De nummer een tip is om je haar gewoon nog eens te wassen, maar soms is dat door tijdsgebrek absoluut geen optie. Het wordt dan een grote verleiding om snel naar de stijltang te grijpen, maar dat is natuurlijk zonde. Gelukkig zijn er genoeg sterren die ook gezegend zijn met een weelderige bos krullen en die zorgen voor de nodige inspiratie.

Lees ook:Hoe gebruik je rozemarijnolie om je haar te versterken en te laten groeien?

/

Bella Hadid bun

Deze variatie op een dot is op TikTok beter bekend als de ‘Bella Hadid bun‘. En dat komt goed uit want dankzij de hype staat TikTok vol met tutorials om de haarstijl na te maken. Dit kapsel is dan ook ideaal als je haar eigenlijk al vet is, maar je haarwasdag toch nog een dag wil uitstellen.

Het gaat als volgt: maak een middenscheiding en doe je haar in een strakke, hoge staart. Om het slick back-effect te creëren kan je extra gel toevoegen. Maak van de staart nu een dot maar laat de onderste vijf centimeter van je haar eruit. Voeg nog wat krullencrème toe aan je punten om ze meer definitie te geven en je kapsel is klaar.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid)

/

Wetlook

Is je haar net iets te vettig of zakken je krullen elke 5 minuten opnieuw uit, dan is een wetlook een goed idee. Dit kapsel bereik je door je haar naar achteren te kammen en daar een rijkelijke hoeveelheid gel voor te gebruiken. Door dit te doen creër je het effect alsof je net een heerlijk verfrissende douche hebt genomen, terwijl het omgekeerde misschien wel waar is.

Lees ook: Dankzij deze hack maak je komaf met pluishaar zonder je lokken vet te maken

/

Hoofddeksels

Zit het probleem vooral bij de kruin van je haar en is ondertussen elke poging tot een slick back al mislukt, dan kan een hoofddeksel hulp bieden. Met het juiste petje maak je no time komaf met je haarproblemen. Beyonce is de voorvechter van deze haarstijl: een pet, leuke hoed, of sjaaltje in je haar, zij is er absoluut niet vies van.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce)

/

Losse, lage paardenstaart

Als je je haar niet los wil dragen is een slick back de meest voor de hand liggende optie. Maar soms blijkt het onmogelijk om bulten in je haar te voorkomen. Het is dan een idee om voor een nonchalante, losse paardenstaart te gaan. Het ziet er niet alleen elegant uit, je kapsel zal je ook meer dan dankbaar zijn, aangezien deze haarstijl totaal niet belastend is voor je kruin. Om het iets gesofisticeerder te maken is het aangeraden om een plukje haar uit de staart de laten en dat om het elastiekje heen te draaien.

Lees ook: Dit zijn de populairste kapsels van het moment

/

Messy bun

Dé haarstijl die het best tot zijn recht komt met krullen is een messy bun. Dit dankzij het volume dat de krullen aan je kapsel geven. Aangezien dit kapsel net bedoeld is om er warrig uit te zien is het dan ook de perfecte oplossing voor bad hair days. wil je het nog iets interessanter maken, volg dan Rihanna’s voorbeeld en maak met je voorste plukken twee vlechtjes.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri)

/

Hoge paardenstaart

Een andere manier om je volumineuze krullen tot hun recht te laten komen is met een hoge paardenstaart. Dit werkt het beste als je kort haart hebt en heel dichte krullen. Maak een paardenstaart bovenop je hoofd en laat de krullen hun gang gaan. Ook bij deze haarstijl is het de bedoeling dat alles er wat slordig uitziet, wat perfect van pas komt op momenten dat je haar toch al zijn eigen zin doet.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door S K A I (@skaijackson)

/

Slick back vlecht

Op dagen dat je -letterlijk- met je handen in het haar zit en geen enkele haarstijl nog ietwat acceptabel is, is een vlecht de beste optie. Volg J.Lo’s voorbeeld en maak eerst een slick back paardenstaart. Maak van die staart nu een strakke vlecht en je hoeft je over geen enkele pluk haar nog zorgen te maken.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Jennifer Lopez (@jlo)

Lees ook: Zo krijg je extra glanzend haar à la Kate Middleton

Krullen: zo verdoezelen de sterren een bad hair day (1)

Marie Claire StagiaireDe artikels van >

Volg Marie Claire op Facebook et Instagram om steeds op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe trends inzake beauty, cultuur, lifestyle, food en nog veel meer.

Tags: Kapsel, Krullen.

Krullen: zo verdoezelen de sterren een bad hair day (2024)

FAQs

Wat te doen bij een bad hair day? ›

Wat kun je aan je bad hair day doen?
  1. Was je haar niet te vaak. ...
  2. Spoel je haar af met koud water. ...
  3. Gebruik een verzorgende shampoo voor pluizend haar. ...
  4. Doe wat babypoeder in je haar. ...
  5. Droog voorzichtig je haar na het douchen. ...
  6. Kam je haar met een goede borstel. ...
  7. Gebruik af en to eens een verzorgend haarmaskertje.
Nov 17, 2017

Wat is een bad hair day? ›

Je hebt net uren voor de spiegel gestaan en je haar prachtig geföhnd. Eenmaal buiten begint het te regenen en te stormen en van je haar? Tja, van je mooie coupe is niet meer over. De hele dag zit je haar futloos oftewel: je hebt een verschrikkelijke bad hair day.

Wat gebeurt er als je je haar 2 weken niet wast? ›

“Het niet wassen van je haar kan een ophoping van olie, vuil en dode huidcellen op je hoofdhuid veroorzaken. Dit kan leiden tot een jeukende, schilferige en geïrriteerde hoofdhuid, wat ongemakkelijk aanvoelt en er niet fraai uitziet,” aldus de cosmetisch arts.

Wat als je je haar 2 weken niet wast? ›

Volgens styliste Rosi Fernandez, directeur van haarsalon Ananda Ferdi, is het niet aan te raden om je haar langer dan een week niet te wassen. Waarom? “Omdat “haarzakjes verstopt raken en geen zuurstof krijgen,” legt ze uit.

Hoe krijg je dood haar weer gezond? ›

Een serum of olie kan wonderen doen om je haren weer te herstellen. Meestal bestaat zo'n product uit voedende ingrediënten. Als jouw serum of haarolie één van deze ingrediënten bevat zit je helemaal goed: Amandelolie - Amandelolie is rijk aan voedingsstoffen en bevat vitamines (A, B, D en E), vetzuren en mineralen.

Wat als je je haar een maand niet wast? ›

Je hoofdhuid wordt behoorlijk vies

Je hoofdhuid verzamelt allerlei vuil gedurende de dag/week en om dat weer weg te krijgen heb je toch echt shampoo nodig. Was je je lokken niet geregeld, dan kun je een zeer geïrriteerde en droge hoofdhuid krijgen die op den duur voor jeuk en andere ongemakkelijkheden (roos!)

Is het goed om nooit je haar te wassen? ›

Het wassen van onze haren zorgt ervoor dat we een grote hoeveelheid product-ophoping verwijderen en dat we dermatitis (huidontsteking) voorkomen. Was je je haar niet? Dan kan je hoofdhuid uitdrogen, je haren kunnen gaan klitten, je haar stopt met groeien en uiteindelijk kun je zelfs last krijgen van haaruitval.

Hoe zorg je ervoor dat je haar niet dood gaat? ›

Tips om ervoor te zorgen dat je haar niet (opnieuw) beschadigd raakt
  • Tip 1: Was je haar niet te vaak en spoel je haar altijd grondig uit met koud/lauw water. ...
  • Tip 2: Bescherm je haar tegen uitdroging. ...
  • Tip 3: Gebruik serums en voedende haarproducten. ...
  • Tip 4: Eet gezond, beweeg voldoende en zorg voor een goede nachtrust.
Mar 19, 2024

Hoe zorg ik ervoor dat mijn haar niet dood gaat? ›

Hittebeschermers tegen dood haar

Ga je aan de slag met hete stylingsproducten? Kies er dan altijd voor om een hittebeschermende verstevigingsmousse of spray te gebruiken. Ook een fijne olie zoals de Biosilk Therapy doet wonderen. Breng dit aan voordat je gaat stylen en bescherm op deze manier je haar tegen uitdroging!

Wat is goed voor je haar na douchen? ›

Met een conditioner kam je je haar na het douchen makkelijk door en glanst het haar mooier. Ook in conditioners kunnen agressieve ingrediënten zitten. Net als bij je shampoo, geldt ook hier: een goede conditioner is hypoallergeen zodat het je hoofdhuid kalmeert en hydrateert.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated:

Views: 6333

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.